Ga naar de inhoud

TCOV Concertkoor Twente telt ruim tachtig leden en legt zich voornamelijk toe op uitvoeringen van oratoria, zoals de Passiemuziek van Bach, Requiems en overige klassieke koormuziek, maar maakt ook wel eens een uitstapje naar opera. TCOV voert de gerepeteerde stukken uit in live concerten met professionele orkesten en solisten.
De vereniging levert hiermee sinds 1936 een belangrijke bijdrage aan de muziekcultuur in de Twentse regio. Een hele prestatie, die door een groot publiek uit Twente en daarbuiten gewaardeerd wordt.

Als deze muziek je aantrekt en wil je graag in een groot koor zingen, heten we je van harte welkom lid te worden van TCOV. Stuur een email naar onze secretaris voor inlichtingen en/of aanmelding (secretaris@tcov.nl), maak gebruik van onze open repetitie de eerste dinsdag van de maand of kom gewoon langs. We repeteren iedere dinsdagavond in de Kristalkerk van 19.45 uur tot 22.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Onze repetitieavond begint met een kwartier koorscholing. Voor iedere uitvoering is muziek beschikbaar, om op de repetitieavond te zingen en om thuis te kunnen oefenen. Je mag een paar repetities meezingen en als je besluit lid te worden, zal de dirigent een kleine stemtest afnemen.
Het lidmaatschap bedraagt €27,50 per maand.

Indrukken van een zangavond

Dit is onze huidige dirigent

Eric Kotterink begon zijn muzikale loopbaan als hoboïst. Hiervoor studeerde hij in 1995 af aan het Sweelink conservatorium in Amsterdam. In zijn studietijd gaf hij al recitals als jong talent en remplaceerde hij als hoboïst in Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten. Ook was hij verbonden aan het Delta ensemble (moderne muziek) en is hij enige tijd als hobo-docent verbonden geweest aan Saxion Hogeschool Enschede afdeling conservatorium. Momenteel is Eric Kotterink werkzaam aan de muziekschool in Nordhorn (DL).

Naast zijn studie hobo studeerde Eric Kotterink orkestdirectie bij T. Lehmann. Vanaf 1992 was hij al dirigent van een opera/operette vereniging. In 1996 kreeg Eric zijn eerste oratoriumkoor en overtuigde als orkest- en koordirigent. In 1997 heeft Eric Kotterink zijn studie orkestdirectie afgesloten met een uitvoering van Symfonie nr. 2 “Lobgesang” van F. Mendelssohn-Bartholdy.

In de loop der jaren hebben de werkzaamheden zich verder uitgebreid en is Eric Kotterink momenteel dirigent van 1 oratoriumvereniging en 2 concertkoren in Nederland: “Enschedees Christelijk Oratorium Koor” in Enschede en Concertkoor “Sursum Corda” in Almelo. Kijk verder op de website van Eric.

Eric Kotterink

Inge Lulofs

Inge begeleidt ons bij iedere zangavond, maar soms ook bij de uitvoering van ons concert. Inge Lulofs is begonnen met pianospelen toen ze negen jaar was. Haar pianostudie volgde ze aan het Twents Conservatorium waar ze het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Als pianiste is ze verbonden aan Het Orkest van het Oosten. In het orkest speelt ze alle piano- en celestapartijen. Tevens begeleidt ze de audities. Vanaf de oprichting maakt ze deel uit van het Valerius Ensemble, een kamermuziekensemble dat voornamelijk bestaat uit leden van Het Orkest van het Oosten. Het Valerius Ensemble verzorgt jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland. Inge treedt ook regelmatig op als begeleidster van instrumentalisten, vocalisten en koren. Al sinds haar studententijd speelt ze iedere dinsdagavond bij de TCOV. Concertreizen maakte Inge naar o.a. Rusland, Zuid-Korea, Spanje, Portugal, de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland. Als docente is Inge verbonden aan de muziekschool in Nordhorn en sinds kort ook aan de Academia Musica in Enschede Thuis heeft ze een lespraktijk met o.a. een groep gevorderde, enthousiaste amateurs die twee maal per jaar optreden tijdens een leerlingenconcert.
Kijk ook op haar website.

Onze reserve pianist is Gerard van Kempen