Ga naar de inhoud

Hartelijk welkom op de website van TCOV Concertkoor in Hengelo

Op de pagina Over TCOV leest u meer over ons koor.
Kennis maken met TCOV? Op iedere dinsdagavond bent u welkom. Meezingen? Kijk ook op de pagina Open Repetitie.
Hieronder informatie over ons eerstvolgende concert.

Concertkaarten bestellen?
Klik hier

L. van Beethoven
Wenen (1770-1827) was een Duitse componist, musicus, virtuoos en dirigent. Zijn stijl sluit direct aan op die van Mozart en Haydn, met wie hij tot de Eerste Weense School wordt gerekend.
Hij bracht het classicisme tot voltooiing en leidde de romantiek in. Hij wordt onder de invloedrijkste componisten gerekend. Zijn oeuvre heeft een overheersende invloed gehad op de negentiende-eeuwse muziek.

F. Schubert
Wenen (1797-1828) was een Oostenrijkse componist uit de Romantiek. Hij ontwikkelde het Lied en muziek voor piano solo tot een hoogtepunt en componeerde bijna duizend stukken in een fijngevoelige en lyrische stijl.

G. Verdi
Milaan (1813-1901) was organist, pianist, dirigent maar bovenal componist. Verdi was een van de grootste componisten van Italiaanse opera’s, waarvan hij er in totaal zesentwintig schreef. Zijn opera’s waren tijdens zijn leven zeer geliefd en zijn dat nog steeds.

G. Puccini
Lucca (1858-1924) werd geboren in een familie die generaties beroepsmusici heeft afgeleverd. Na een korte loopbaan als kerkorganist besloot hij, na een opvoering van Verdi’s Adia, om operacomponist te worden.

TCOV steunen?
Klik hier