Vrienden

Als u van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen wij u graag tot onze Vrienden rekenen.
Met een jaarlijkse Vriendenbijdrage van minimaal € 25, – wordt u Vriend. U steunt met uw bijdrage ons in onze ambitie om concerten op een kwalitatief hoog niveau te blijven verzorgen.

Wat doen wij voor u als Vriend?
Wij zorgen ervoor dat u tijdig een aankondiging van onze concerten ontvangt. U ontvangt tevens onze Nieuwsbrief zodat u op de hoogte blijft van het reilen en zeilen van onze vereniging.  Hebt u als Vriend kaarten voor een concert gekocht, dan reserveren wij bovendien een mooie zitplaats in de concertzaal voor u en uw introducé.

Mogen wij u als Vriend verwelkomen?
U kunt zich aanmelden door een e-mailbericht te sturen naar c.veringmeier@home.nl of telefonisch contact op te nemen met 074/2668973.   

Zie ook de pagina Sponsoring

Voorjaarsconcert 2019

Petite Messe Solennelle van Rossini
– 29 maart 2019 in de Kristalkerk te Hengelo
– 30 maart 2019 in de Hofkerk te Oldenzaal

M.m.v. het zangkwartet Quatre Bouches:
Bauwien van der Meer              sopraan
Petra Ehrismann                      alt
Gerben Houba                         tenor
Michel Poels                            bas

Ellen Zijm: accordeon
Inge Lulofs: piano

Klik hier voor meer informatie

Gioachino Antonio Rossini(1792–1868)
Gioacchino Rossini werd op 29 febuari 1792 geboren in de Italiaanse stad Pesaro als zoon van een trompettist-hoornist Giuseppe Rossini. Hij kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn vader.
In 1806 ging hij studeren aan het Liceo Musicale in Bologna bij Stanislao Mattei en in 1810 kreeg Rossini zijn eerste opdracht voor een opera, waarna er snel meer volgden. In 1813 boekt hij groot succes met Tancredi en L’Italiana in Algeri. Twee jaar later was hij verbonden aan het Teatro San Carlo in Napels en ontstonden er naast een groot aantal opera serie ook komische meesterwerken, zoals Il barbiere di Siviglia, La Cenerentola en La Gazza Ladra. In 1822 trouwde Rossini met de sopraan Isabella Colbran. Na de opera Semiramide vertrok Rossini naar Londen en woonde vanaf 1824 in Parijs waar hij het Théâtre Italien leidde. In 1829 schreef Rossini zijn laatste theaterwerk, Guillaume Tell. Hierna schreef hij alleen nog maar geestelijk werk, waaronder het Stabat Mater en de Petite Messe Solennelle.

 

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon