Hoe kunt u TCOV ondersteunen?

TCOV bestaat ruim 75 jaar en elk jaar rond Pasen en Kerst worden, met medewerking van nationaal en internationaal bekende solisten en begeleid door professionele orkesten, grote (oratorium) werken ten gehore gebracht.
De vereniging levert gedurende haar lange bestaan een belangrijke bijdrage aan de muziekcultuur in de Twentse regio d.m.v. de uitvoering van monumentale werken zoals de Matthäus Passion van Bach, de Messiah van Händel en het Deutsches Requiem van Brahms.
Een honderdtal zangeressen en zangers, afkomstig uit Hengelo en omliggende plaatsen, komt iedere dinsdagavond bij elkaar om te repeteren. Voor de repetitie begint is er verplichte koorscholing. Dit is noodzakelijk om elk jaar twee grote werken op een kwalitatief hoogstaand niveau ten gehore te kunnen brengen. Een hele prestatie, die door een groot publiek uit Twente en daarbuiten gewaardeerd wordt.

 “ TCOV maakt onze stad en streek muzikaal sterk en interessant. De vereniging is al ruim 75 jaar een belangrijke drager van ons goede Hengelose muziekklimaat met een repertoire wat zich vooral toelegt op het uitvoeren van klassieke oratoria. En wat heel bijzonder genoemd mag worden, is de traditie van de laatste jaren om twee concerten per jaar uit te voeren. Een knappe prestatie!”
Citaat oud-burgemeester Kerckhaert (oud-burgemeester Hengelo en oud-beschermheer van TCOV).

Bijdragen
Regionale overheden zoals de Gemeente Hengelo en de Provincie Overijssel en verschillende cultuurfondsen, zoals het Prins Bernhardfonds, dragen elk hun steentje bij.
Ook de leden zelf spannen zich d.m.v. het organiseren van acties tot het uiterste in om de concerten te kunnen blijven waarborgen.
Dit alles is echter nog steeds niet voldoende, vandaar dat er een beroep op particulieren, bedrijven en organisaties gedaan wordt om een bijdrage te leveren in de vorm van financiële ondersteuning als sponsor of als Vriend.

Sponsoren
TCOV wil uiteraard graag doorgaan met het uitvoeren van werken van Bach, Mozart, Händel, Brahms en andere, soms ook minder bekende componisten. Daarom vragen we u na te denken over de mogelijkheden om TCOV te sponsoren. Wij gaan daarover graag een gesprek met u aan.
Als tegenprestatie van TCOV valt onder meer te denken aan een vermelding van uw bedrijfsnaam op onze website en in het programma boekje van een concert. Daarnaast stellen wij u graag op de hoogte van het reilen en zeilen van onze vereniging door toezending van onze Nieuwsbrief en informeren wij u tijdig over komende concerten. Wonen u of uw relaties onze concerten bij, dan kunt u mooie plaatsten in de concertzaal reserveren. Een optreden in het kader van uw bedrijf, behoort voorts tot een te bespreken mogelijkheid.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze penningmeester, de heer Cor Schreuders (tel. 0651353201; cschreuders@hetnet.nl).

Zie ook de pagina Vrienden

Voorjaarsconcert 2019

Petite Messe Solennelle van Rossini
– 29 maart 2019 in de Kristalkerk te Hengelo
– 30 maart 2019 in de Hofkerk te Oldenzaal

M.m.v. het zangkwartet Quatre Bouches:
Bauwien van der Meer              sopraan
Petra Ehrismann                      alt
Gerben Houba                         tenor
Michel Poels                            bas

Ellen Zijm: accordeon
Inge Lulofs: piano

Klik hier voor meer informatie

Gioachino Antonio Rossini(1792–1868)
Gioacchino Rossini werd op 29 febuari 1792 geboren in de Italiaanse stad Pesaro als zoon van een trompettist-hoornist Giuseppe Rossini. Hij kreeg zijn eerste muzieklessen van zijn vader.
In 1806 ging hij studeren aan het Liceo Musicale in Bologna bij Stanislao Mattei en in 1810 kreeg Rossini zijn eerste opdracht voor een opera, waarna er snel meer volgden. In 1813 boekt hij groot succes met Tancredi en L’Italiana in Algeri. Twee jaar later was hij verbonden aan het Teatro San Carlo in Napels en ontstonden er naast een groot aantal opera serie ook komische meesterwerken, zoals Il barbiere di Siviglia, La Cenerentola en La Gazza Ladra. In 1822 trouwde Rossini met de sopraan Isabella Colbran. Na de opera Semiramide vertrok Rossini naar Londen en woonde vanaf 1824 in Parijs waar hij het Théâtre Italien leidde. In 1829 schreef Rossini zijn laatste theaterwerk, Guillaume Tell. Hierna schreef hij alleen nog maar geestelijk werk, waaronder het Stabat Mater en de Petite Messe Solennelle.

 

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon