Wat is een oratorium

De letterlijke betekenis van een oratorium is een compositie voor zangstemmen, koor en orkest met teksten van religieuze of beschouwelijke aard.
Het koor vervult, naast de solisten, in een oratorium dus een belangrijke functie.

Het bekendste oratorium is waarschijnlijk de Messiah van Händel, met het beroemde Hallelujah koor. Andere bekende oratoria zijn de Matthäus-Passion en het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach, Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Joseph Haydn en de Elias en Paulus van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Najaarsconcert 2019

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach
M.m.v. Het Nederlands Begeleidings Orkest
Vrijdag 20 december 2019 in Onze Lieve Vrouwe Kerk te Hengelo
Toegangsprijs € 25. Aanvang 20.00 uur.

Solisten:
Claudia Patacca sopraan
Eline Harbers alt
Ka Foon Francis Ng tenor
Sinan Vural bas

Algehele leiding: Eric Kotterink

Klik hier voor meer informatie

of hier voor de poster 

 

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon