Een impressie van ons laatste concert

Over Bach’s Weihnachtsoratorium is al heel wat geschreven. De bezoekers van de TCOV-uitvoering van 20 december 2019 in de OLV-kerk werden deze keer niet alleen voorzien van de gebruikelijke gegevens van de solozangers, het orkest en de tekst van het oratorium, maar ook van een nadere toelichting op tekst en muziek.
Als je goed luisterde en zorgvuldig las kwam je iets dichter bij het begrijpen van de mystiek van het Kerstverhaal. Goed idee om die toelichting op te nemen in het programmaboekje. Als je met de eeuwigheid wil praten heb je muziek nodig. Sla dat boekje er nog maar eens op na!

Een voordeel van het nog steeds niet gereed zijn van ons stadhuis is dat we van deze tijdloze muziek konden genieten in de ambiance van een prachtige kerk inclusief Kerststalletje. Zowel de liefhebbers van een geprononceerde sopraan, als van een mooie alt, tenor en bas kwamen aan hun trekken. Hou je meer van schallende (Bach)trompetten en feestelijke pauken: ook daar heeft JSB voor gezorgd. En natuurlijk was er ook die weergaloze rijkdom aan koren, aria’s en recitatieven.
De volle kerk kon tevreden zijn. En dat was ook te merken aan de reacties in de pauze en na afloop. Anders gezegd: de stemming zat er goed in. Na de sympathieke verwelkoming door voorzitster Alie Smelt was het een en al feest. De organisatie was tip-top in orde. Voor iedereen was er plaats en de koffie/thee resp. Glühwein/appelsap vond door een slimme logistiek soepel zijn weg naar het talrijke publiek.

De laatkomers moesten genoegen nemen met een plaatsje in de zijbeuken, maar het is natuurlijk beter om met het zicht op de volle breedte van solisten, orkest en koor in het midden een kerkbank te kiezen.
Een vergelijking met vorige uitvoeringen laat ik wijselijk achterwege, maar ga er maar van uit dat de kwaliteit van instrumentalisten en zangers er weer op vooruit is gegaan.

Een tevreden toeschouwer

BEETHOVEN-CONCERT

ZATERDAG 31 0KTOBER 2020
Stadhuishal te Hengelo
Aanvang: 20.00 uur

– OUVERTURE COROLIAN
– FANTASIE VOOR ORGEL, KOOR EN
   ORKEST OPUS 80
– MIS IN C OPUS 86

Orkest — Nederlands Begeleidingsorkest
Pianist — Evander Eijsink
Sopraan — Petra Stoute
Alt — Florieke Beelen
Tenor — Marcel Rijans
Bas — Bert van de Wetering
Algehele leiding — Eric Kotterink

Lees meer over komend concert >>
 

KAARTVERKOOP VIA
Leden TCOV — €25,-
Schouwburg Hengelo — €25,-
Stadhuis (avond uitvoering) — €25,-

Het jaar 2020 is het Beethovenjaar

Ludwig van Beethoven
Dit jaar is het 250 jaar geleden dat Beethoven werd geboren. Reden voor vele Beethoven-concerten in binnen- en buitenland.

De Duitse klassieke muzikant en dirigent Ludwig van Beethoven (1770-1827) geldt als een van de grootste componisten uit de geschiedenis. Beethoven was een muzikaal genie wiens muziek – denk aan klassiekers als ‘Für Elise’, Beethovens ‘9e Symfonie’ of de ‘Piano Sonata no.14’ -, tot op de dag van vandaag populair zijn. Wie was deze componist, wiens muziek een grote invloed had op de negentiende-eeuwse muziek?

Lees verder >>

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info

 

Facebook icoon