Onze dirigent Eric Kotterink

Biografie Eric Kotterink begon zijn muzikale loopbaan als hoboïst. Hiervoor studeerde hij in 1995 af aan het Sweelink conservatorium in Amsterdam. In zijn studietijd gaf hij al recitals als jong talent en remplaceerde hij als hoboïst in Het Gelders Orkest, Het Orkest van het Oosten en andere professionele orkesten. Ook was hij verbonden aan het Delta ensemble (moderne muziek)en is hij enige tijd als hobo-docent verbonden geweest aan Saxion Hogeschool Enschede afdeling conservatorium. Momenteel is Eric Kotterink werkzaam aan de muziekschool in Nordhorn(DL).
Dirigent Naast zijn studie hobo studeerde Eric Kotterink orkestdirektie bij T. Lehmann. Vanaf 1992 was hij al dirigent van een opera/operette vereniging. In 1996 kreeg Eric zijn eerste oratoriumkoor en overtuigde als orkest- en koordirigent. In 1997 heeft Eric Kotterink zijn studie orkestdirectie afgesloten met een uitvoering van Symfonie nr. 2 “Lobgesang” van F. Mendelssohn-Bartholdy.
Ervaring In de loop der jaren hebben de werkzaamheden zich verder uitgebreid en is Eric Kotterink momenteel dirigent van 1 oratoriumvereniging, 2 concertkoren in Nederland  – “Enschedees Christelijk Oratorium Koor” in Enschede,  – Concertkoor “Sursum Corda” in Almelo  – Koninklijk Concertkoor “Hosanna” in Bunschoten-Spakenburg Kijk verder op de website van Eric  

Najaarsconcert 2019

Weihnachtsoratorium van J.S. Bach
Vrijdag 20 december 2019 in de Onze Lieve Vrouwe Kerk te Hengelo

Klik hier voor meer informatie

Open repetitieavond 7 mei a.s.!! Klik hier.


Laatste concert Petite Messe Kristalkerk 29-mrt-2019

Klik op reactie van enkele luisteraars.

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon