Hoe kun je TCOV ondersteunen

TCOV bestaat ruim 75 jaar en elk jaar rond Pasen en Kerst worden, met medewerking van nationaal en internationaal bekende solisten en begeleid door professionele orkesten, grote (oratorium) werken ten gehore gebracht.
De vereniging levert gedurende haar lange bestaan een belangrijke bijdrage aan de muziek cultuur in de Twentse regio d.m.v. de uitvoering van monumentale werken zoals de Matthäus Passion van Bach, de Messiah van Händel en het Deutsches Requiem van Brahms.
Een honderdtal zangeressen en zangers, afkomstig uit Hengelo en omliggende plaatsen, komt iedere dinsdagavond bij elkaar om te repeteren. Voor de repetitie begint is er verplichte koorscholing. Dit is noodzakelijk om elk jaar twee grote werken op een kwalitatief hoogstaand niveau ten gehore te kunnen brengen. Een hele prestatie die door een groot publiek uit Twente en daarbuiten, gewaardeerd wordt.

“De TCOV maakt onze stad en streek muzikaal sterk en interessant. De vereniging is al ruim 75 jaar een belangrijke drager van ons goede Hengelose muziekklimaat met een repertoire wat zich vooral toelegt op het uitvoeren van klassieke oratoria. En wat heel bijzonder genoemd mag worden, is de traditie van de laatste jaren om twee concerten per jaar uit te voeren. Een knappe prestatie!”
Citaat oud-burgemeester Kerckhaert (oud-burgemeester Hengelo en oud-beschermheer van TCOV).

Bijdragen
Regionale overheden zoals de Gemeente Hengelo en de Provincie Overijssel en verschillende cultuurfondsen, zoals het Prins Bernhardfonds, dragen elk hun steentje bij.
Ook de leden zelf spannen zich d.m.v. het organiseren van acties tot het uiterste in om de concerten te kunnen blijven waarborgen.
Dit alles is echter nog steeds niet voldoende, vandaar dat er een beroep op particulieren, bedrijven en organisaties gedaan wordt om een bijdrage te leveren in de vorm van financiële ondersteuning.

Financiële ondersteuning
TCOV wil uiteraard graag doorgaan met het uitvoeren van werken van Bach, Mozart, Händel, Brahms en andere, soms ook minder bekende componisten. Daarom vragen we je na te denken over de mogelijkheden van een financiële ondersteuning door Vriend van TCOV te worden.
Wij zijn je zeer erkentelijk als je bereid bent ons te ondersteunen, want zonder financiële steun van de Vrienden van TCOV wordt het steeds moeilijker deze concerten te blijven verzorgen.

Mocht je overwegen ons financieel te gaan steunen, dan willen wij hierover graag een gesprek met je aangaan.
Er zijn verschillende sponsorpakketten beschikbaar met daarbij interessante mogelijkheden om relaties en/of personeel uit te nodigen of te laten kennismaken met oratoriummuziek. Heb je kaarten voor het concert aangeschaft, dan zijn uitstekende en gereserveerde zitplaatsen tijdens het concert voor de Vrienden van TCOV en hun introducees daarbij vanzelfsprekend. Ook een vermelding van de bedrijfsnaam op onze website en het programma boekje tijdens het concert, behoort tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze penningmeester, Michiel Boersma, tel 074-2660286. Ook te bereiken via email: mbrs_boersma@hotmail.com

Wij hopen spoedig van je te horen!

 

Matthäus Passion J.S Bach

23 maart 2018 19.30 uur in
Onze Lieve Vrouwekerk te Hengelo

Solisten:
Robbert Overpelt         Tenor-Evangelist
Matthijs Mesdag           Bas-Christus
Bepke Keersmaekers    Sopraan
Eline Harbers               Alt
Sebastian Brouwer       Tenor
David Greco                 Bas

Voor meer informatie:
Ga naar Eerstkomende concert»

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach werd op 21 maart 1685 in Eisenach geboren. Als hij negen jaar is sterft zijn moeder en een jaar later zijn vader. Niettemin heeft zijn vader hem wegwijs gemaakt op de viool. Van zijn neef Johann Christoph leerde hij het orgel bespelen.
Hij componeert een reeks cantates en orgelwerken. In 1717 wordt hij benoemd tot kapelmeester aan het hof van Leopold von Anhalt-Cöthen. Hier ontstaat o.m. Das Wohltemperierte Klavier, het Orgelbüchlein en de Hohe Messe. In 1720 overlijdt zijn vrouw; een jaar later huwt hij opnieuw, nu met Anna Magdalena Wülken, voor wie hij het Notenbüchlein schreef.
Vanaf 1723 treffen we Johann Sebastian aan in Leipzig, waar hij Johann Kühnau was opgevolgd als cantor van de Thomaskirche. Van hem werd verwacht, dat hij voor iedere zondag (uitgezonderd de Stille week en Advent) kerkmuziek componeerde en tevens voor de uitvoering ervan zorgde. Ook gaf Bach les aan de Thomasschule. Uit deze tijd dateren ongeveer 200 kerkcantates, het Weihnachtsoratorium en de passiemuziek van Johannes en Mattheus.
Zijn omvangrijke werk bestaat uit wereldse en geestelijke cantates, Lutherse liturgische muziek, missen, orgelwerken, andere klaviermuziek en Passionen.

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon