Hoe kunt u TCOV ondersteunen?

TCOV bestaat ruim 75 jaar en elk jaar rond Pasen en Kerst worden, met medewerking van nationaal en internationaal bekende solisten en begeleid door professionele orkesten, grote (oratorium) werken ten gehore gebracht.
De vereniging levert gedurende haar lange bestaan een belangrijke bijdrage aan de muziekcultuur in de Twentse regio d.m.v. de uitvoering van monumentale werken zoals de Matthäus Passion van Bach, de Messiah van Händel en het Deutsches Requiem van Brahms.
Een honderdtal zangeressen en zangers, afkomstig uit Hengelo en omliggende plaatsen, komt iedere dinsdagavond bij elkaar om te repeteren. Voor de repetitie begint is er verplichte koorscholing. Dit is noodzakelijk om elk jaar twee grote werken op een kwalitatief hoogstaand niveau ten gehore te kunnen brengen. Een hele prestatie, die door een groot publiek uit Twente en daarbuiten gewaardeerd wordt.

 “ TCOV maakt onze stad en streek muzikaal sterk en interessant. De vereniging is al ruim 75 jaar een belangrijke drager van ons goede Hengelose muziekklimaat met een repertoire wat zich vooral toelegt op het uitvoeren van klassieke oratoria. En wat heel bijzonder genoemd mag worden, is de traditie van de laatste jaren om twee concerten per jaar uit te voeren. Een knappe prestatie!”
Citaat oud-burgemeester Kerckhaert (oud-burgemeester Hengelo en oud-beschermheer van TCOV).

Bijdragen
Regionale overheden zoals de Gemeente Hengelo en de Provincie Overijssel en verschillende cultuurfondsen, zoals het Prins Bernhardfonds, dragen elk hun steentje bij.
Ook de leden zelf spannen zich d.m.v. het organiseren van acties tot het uiterste in om de concerten te kunnen blijven waarborgen.
Dit alles is echter nog steeds niet voldoende, vandaar dat er een beroep op particulieren, bedrijven en organisaties gedaan wordt om een bijdrage te leveren in de vorm van financiële ondersteuning als sponsor of als Vriend.

Sponsoren
TCOV wil uiteraard graag doorgaan met het uitvoeren van werken van Bach, Mozart, Händel, Brahms en andere, soms ook minder bekende componisten. Daarom vragen we u na te denken over de mogelijkheden om TCOV te sponsoren. Wij gaan daarover graag een gesprek met u aan.
Als tegenprestatie van TCOV valt onder meer te denken aan een vermelding van uw bedrijfsnaam op onze website en in het programma boekje van een concert. Daarnaast stellen wij u graag op de hoogte van het reilen en zeilen van onze vereniging door toezending van onze Nieuwsbrief en informeren wij u tijdig over komende concerten. Wonen u of uw relaties onze concerten bij, dan kunt u mooie plaatsten in de concertzaal reserveren. Een optreden in het kader van uw bedrijf, behoort voorts tot een te bespreken mogelijkheid.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze penningmeester, de heer Cor Schreuders (tel. 0651353201; cschreuders@hetnet.nl).

Zie ook de pagina Vrienden

Najaarsconcert 2018

30 november 2018, aanvang 20.00 uur
in de Onze Lieve Vrouwe Kerk te Hengelo

Uitgevoerd wordt:

Magnificat van F. Mendelssohn
Psalm 42 van F. Mendelssohn
Messa di Gloria van G. Pucinni

Solisten zijn:
Margreet Rietveld, sopraan
Eleonora Volkert, alt
Erik Slik, tenor
Frans Fiselier, bas

KAARTVERKOOP VIA:
Rabotheater…………………………. € 27,50
Bij de kerk op 30 november… € 27,50
Studenten……………………………. € 15,00
Via TCOV-leden ………………….. € 25,00

T. op den Dries … 074 2505221 
A. Nijhuis …………. 074 2433028

Klik hier voor meer informatie

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847)
Mendelssohn groeide op in Berlijn, de stad van zijn muzikale moeder. Als ‘wonderkind’ speelde hij in zijn jonge jaren verschillende keren voor op de piano voor de beroemde dichter Goethe. Hij was pas zeventien, toen hij zijn meesterwerk, de ouverture voor de ‘Sommernachtstraum’ schreef. Hij was muziekdirecteur in Berlijn en Düsseldorf, was werkzaam bij het Leipziger Gewandhaus en de Frankfurter Cäcilien-Verein. Hij heeft het Duitse muziekleven belangrijke impulsen gegeven. Zo voerde hij in 1829 voor het eerst na bijna negentig jaar Bachs Matthäuspassion weer uit (in Berlijn) en richtte hij in 1843 het eerste conservatorium in Duitsland op (in Leipzig).
Bron: www.germany.travel/nl/steden-cultuur/muziek-shows/klassieke-componisten/felix-mendelssohn-bartholdy.html

Giacomo Puccini (1858 – 1924)
De Italiaanse operacomponist Giacomo Puccini wordt wel de opvolger van Giuseppe Verdi (1813 – 1901) genoemd. Puccini werd geboren in de Noord-Italiaanse plaats Lucca. Hij stamt uit een muzikale familie. Aanvankelijk zou hij organist worden, maar na het beluisteren van Verdi’s Aïda, sloeg hij de weg van de opera in. Na het componeren van zijn derde opera Manon Lescault (1893) werd hij beroemd. Hoogtepunten uit zijn opera repertoire zijn La Bohème (1896), Tosca (1900), Madama Butterfly (1904).
Behalve opera’s schreven Verdi en Puccini indrukwekkende religieuze werken. Verdi schreef in 1873 zijn prachtige Requiem en in 1893 voltooide hij Quattro pezzi sacri.
Bron: www.klassiekemuziek.tv/puccini-messa-di-gloria

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon