Piano begeleiding oefenavonden

Inge-Lulofs-1Onze pianiste Inge Lulofs

Inge Lulofs is begonnen met pianospelen toen ze negen jaar was. Haar pianostudie volgde ze aan het Twents Conservatorium waar ze het diploma Uitvoerend Musicus behaalde.
Als pianiste is ze verbonden aan Het Orkest van het Oosten. In het orkest speelt ze alle piano- en celestapartijen. Tevens begeleidt ze de audities.
Vanaf de oprichting maakt ze deel uit van het Valerius Ensemble, een kamermuziekensemble dat voornamelijk bestaat uit leden van Het Orkest van het Oosten. Het Valerius Ensemble verzorgt jaarlijks vele concerten in binnen- en buitenland.
Inge treedt ook regelmatig op als begeleidster van instrumentalisten, vocalisten en koren. Al sinds haar studententijd speelt ze iedere dinsdagavond bij de TCOV.
Concertreizen maakte Inge naar o.a. Rusland, Zuid-Korea, Spanje, Portugal, de Verenigde Staten, Engeland en Duitsland.
Als docente is Inge verbonden aan de muziekschool in Nordhorn en sinds kort ook aan de Academia Musica in Enschede
Thuis heeft ze een lespraktijk met o.a. een groep gevorderde, enthousiaste amateurs die twee maal per jaar optreden tijdens een leerlingenconcert.

Onze reserve pianist is Gerard van Kempen

Volgende concert:

Requiem van G. Verdi

10 november 2017 in Hengelo Rabotheater

Voor meer informatie: Ga naar Eerstkomende concert»

 

Giuseppe Verdi
(10 oktober 1813 – 27 januari 1901)

Italiaans componist, een unieke figuur in de geschiedenis van de opera. Hij debuteerde in 1839 als operacomponist met Oberto, Conte di San Bonifacio. Verdi werd het boegbeeld van de opera.
Door zijn opera’s met verkapt politieke strekking werd hij uitzonderlijk populair bij de voorstanders van een verenigd republikeins-democratisch Italië. In 1860 werd hij afgevaardigde in het eerste republikeinse parlement in Turijn.
Rond 1850 werd Verdi wereldberoemd. Op
Aida volgde het grootse Requiem (1874), waartoe geïnspireerd door de dood van de dichter en medevrijheidsstrijder Manzoni.
Ook op maatschappelijk terrein manifesteerde zich zijn belangstelling voor mensen. Hij heeft veel gedaan voor de verbetering van de sociale positie van de bevolking in zijn omgeving.
Op 21 januari 1901 sterft Verdi. Tijdens zijn begrafenis wordt door iedereen op straat het beroemde Slavenkoor uit Nabucco gezongen
.

Word vriend van TCOV

Als je van klassieke muziek houdt, van onze concerten geniet en begrijpt dat kwaliteit geld kost, dan willen we je graag tot onze vrienden rekenen.

Meer info »

 

Facebook icoon